Το Oolong παράγεται μέσα από μια μοναδική διαδικασία που περιλαμβάνει μαρασμό του φυτού κάτω από τον δυνατό ήλιο και οξείδωσης πριν το στρίψουν. Ο βαθμός οξείδωσης μπορεί να κυμαίνεται από 8 έως 85%. Τα διαφορετικά στυλ του oolong μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στη γεύση. Μπορούν να είναι γλυκιά και με φρουτώδη αρώματα, με μέλι, ή με ξυλώδης, ψητά αρώματα, ή ακόμα με ένα πράσινο και φρέσκο με μπουκέτο αρωμάτων, ανάλογα με τον τρόπο της παραγωγής.
Πολλά είδη τσαγιού oolong, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που παράγονται στις Wuyi βουνά της βόρειας Φουτζιάν , όπως Ντα Χονγκ Pao , είναι από τα πιο διάσημα κινέζικα τσάγια.
Στις διαφορετικές ποικιλίες oolong γίνεται επεξεργασία με διαφορετικό τρόπο, αλλά τα φύλλα σχηματίζονται συνήθως σε μία από δύο διακριτές μορφές.
Μερικά είναι σαν ελατήρια με μακριά σγουρά φύλλα, ενώ άλλα σαν μικρά σφαιρίδια, το καθένα με μια ουρά.
Η κατασκευή του oolong τσαγιού είναι περίπλοκη, διότι μερικά από τα βασικά βήματα επαναλαμβάνονται πολλές φορές. Η διαμόρφωση, και το ψήσιμο είναι παρόμοια με το μαύρο τσάι, αλλά με πολύ περισσότερη προσοχή στο χρόνο και στη θερμοκρασία. Το ψήσιμο, είναι αποκλειστικά για το τσάι oolong και αναφέρεται ως πραγματική τέχνη στην κατασκευή αυτού του τσαγιού.
Επειδή αυτό το τσάι εκτίθεται σε μικρή και μεσαία ποσότητα επεξεργασίας, τα φύλλα υπόκεινται σε φυσική ενζυμική διάσπαση από οξείδωση ακριβώς όπως και κάθε άλλο οργανικό υλικό. Το Oolong τσάι είναι καλύτερο να διατηρείται σε δροσερό, ξηρό μέρος σε ένα αεροστεγές δοχείο ή ακόμα και στο ψυγείο.
No comments:
Post a Comment