Το τσάι Darjeeling είναι από την περιοχή Darjeeling στην δυτική Βεγγάλη , Ινδία . Είναι διαθέσιμο σε μαύρο, πράσινο, λευκό και oolong . Όταν παρασκευάζεται σωστά, δίνει ένα λεπτό σώμα, ανοιχτόχρωμης έγχυσης με ένα floral άρωμα. Η γεύση είναι χαρακτηριστική και πικάντικη μερικές φορές.
Αντίθετα με τα περισσότερα Ινδικα τσάγια, το τσάι Darjeeling γίνεται κατά κανόνα από την μικρή πλατύφυλλη κινεζική ποικιλία Camellia sinensis var. sinensis και όχι απο τα φυτά του Assam ( C. sinensis var. assamica ). Παραδοσιακά, Darjeeling τσάι γίνεται το μαύρο τσάι. Ωστόσο, το Darjeeling oolong και το πράσινο τσάι παράγονται επίσης.
Darjeeling θεωρείται η σαμπάνια των τσαγιών, κυρίως λόγω του διακριτικού αρώματος του.Έχει μικρότερα φύλλα, και γενικά δεν είναι πλήρως οξειδωμένα, έτσι δεν είναι αρκετά μαύρο τσάι, αλλά κάτι μεταξύ oolongs και το μαύρο τσάι. Το άρωμα, φέρνει στο νου σταφύλι για μερικούς ανθρώπους. Σίγουρα υπάρχει μια λεπτή και φρουτώδη ουσία σε αυτό, όπως η σαμπάνια.
No comments:
Post a Comment